Billiga luftvärmepumpar

Frånluftsvärmepumpar och vanliga luftvärmepumpar är den billigaste och enklaste typen av värmepumpar. Billiga luftvärmepumpar nyttjar husets befintliga värme som finns i ventilationssystemet, som återförs in i huset. Vi listar på denna webbsida ett antal bra & billiga erbjudanden från butiker inom Sverige. Billiga luftvärmepumpar och erbjudanden läggs in löpande.

Rea & Kampanjpris Online

Alla typer av värmepumpar finns att köpa online. De största butikerna erbjuder ofta rea eller kampanjpris på luftvärmepumpar. Frånluftsvärmepumpen är den billigaste varianten av värmepumpar.

Fri frakt & delbetalning

När man köper frånluftsvärmepumpen online får man möjlighet att välja en leverantör som erbjuder både fri frakt och delbetalning på köpet. Många butiker erbjuder Klarna, eller annan delbetalning.

Mer om luftvärmepumpar

Luftvärmepumpen finns det två olika typer av – frånluftsvärmepump och uteluftsvärmepump.

Frånluftsvärmepumpen anses vara den enklaste och billigaste typen av värmepump. Den arbetar genom att återvinna den värme som kommer ut från huset via ventilationssystemet, för att sedan återföra varmluften tillbaka in i husets värmesystem.

Uteluftsvärmepumpen finns det i sin tur även två typer av – luft-vattenvärmepump samt komfortvärmepump. Komfortvärmepumpens egentliga namn är luft-luftvärmepump, men har fått sitt smeknamn på grund av förmånen att man kan vända dess effekt till att även fungera som luftkonditionering.

Komfortvärmepumpen kan, under rätt förutsättningar, användas som värmesystem till ett hus på 100 – 150 kvadratmeter i storlek. De ”rätta förutsättningarna” innebär att huset har en öppen planlösning, att pumpen är rätt dimensionerad och att uteluften inte understiger 20 minusgrader.

Luft-vattenvärmepumpen fungerar ganska likt på många plan – skillnaden ligger främst i var värmen sedan hamnar. Luft-vattenvärmepumpen överför nämligen värmen till husets vattenburna värmesystem (elementen).

Samma problem gällande kalla utomhustemperaturer förekommer även med luft-vattenvärmepumpen. Problemet med att uteluftsvärmepumpar inte klarar lägre temperaturer kan vara avgörande av valet av värmepump, beroende på var man bor.

Bor man längre norrut i landet där temperaturer under 20 minus förekommer regelbundet, kan det vara läge att satsa på en annan värmepump – eller i alla fall se till att ha ett bra komplement som förser huset med värme även under de kallaste dagarna. Ett sådant komplement skulle kunna vara en elpanna.

Kostnad, bäst i test och installation

Luftvärmepumpar är inte nödvändigtvis det enklaste att hålla reda på alla gånger. Särskilt inte om man är lekman och aldrig tidigare varit i kontakt med vare sig montering eller installation av luftvärmepump. Att det måste utföras av en professionell montör som är rätt certifieringar och licenser är ett givet kort. Men hur mycket får det kosta? Vilken modell ska man välja och hur går installationen till? Detta är någonting som många brukar fråga sig innan man ska till och köpa luftvärmepump.

Vad kostar en luftvärmepump?

Det första som många frågar sig när man ska skaffa luftvärmepump är såklart priserna. För visst är det relevant i allra högsta grad. Att installera en sådan anordning måste såklart löna sig för annars är det ju ingen vits att skaffa det. Det är dock svårt att svara på den exakta kostnader för att montera en luftvärmepump. Detta till följd av att priset såklart skiljer sig beroende på vilken offert man fått samt vilken modell man bestämmer sig för. Vad kostar en luftvärmepump är alltså inte enkelt att avgöra, men räkna med minst 10 000 kronor upp till 25 000 kronor. Det beror på din budget.

Installation av luftvärmepump

Installationen av en luftvärmepump bör utföras av ett företag eller firma med rätt kompetens. Detta är särskilt viktigt då det senare kommer till att exempelvis sälja bostaden. Mäklare och köpare kan ofta begära ut papper på att installationen har utförts av en luftvärmepumpsmontör med de rätta tillstånden. Ibland kan dessutom tillverkarna av luftvärmepumpar kräva detta för att garanti ska gälla exempelvis. Se därför till att ta en installation av luftvärmepump på allvar och använd rätt slags resurser. Kom ihåg att du dessutom får dra av arbetskostnad för luftvärmepump genom det så kallade ROT-avdraget.

Olika modeller av frånluftsvärmepumpar

En typ av modell av värmepumpar är vad man i folkmun kallar frånluftsvärmepump. Dessa har funnits sedan 80-talet i Sverige och är mycket välanvända i de svenska hemmen. Detta till följd av att våra hus har byggd med så pass got isolering att man kan återanvända luften. För det är så en frånluftsvärmepump fungerar, nämligen genom att återanvända den ventilationsluft som annars bara skulle släppas rakt ut.

Uteluftsvärmepumpar

Sist men inte minst så finns det också uteluftsvärmepumpar som tar luften från utomhus. Dessa kan oftast dela in i antingen luft/luft värmepump eller luft/vatten värmepump. Som namnet antyder tar båda dessa sorter din huvudsakliga energi från uteluften som existerar utanför huset. Detta kan ge stora besparingsmöjligheter och börjar bli mer och mer vanligt.

Värmepumpen.nu
Logo
Shopping cart